reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

UPS bude využívat virtuální realitu pro trénink řidičů

16.8.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
UPS bude využívat virtuální realitu pro trénink řidičů
Americká kurýrní společnost se rozhodla jít s dobou a začít používat headsety pro virtuální realitu pro trénink svých řidičů. VR zajistí simulaci nebezpečí, které by doručovatele mohlo na reálných silnicích potkat. 
Virtuální realita není jen zdrojem zábavy, ale i užitečným pomocníkem při učení či trénování. Lidé si totiž mohou nanečisto vyzkoušet, jak správně postupovat při opravování domu s pomocí Holoroom How To. Budoucí profesionální astronauti díky headsetu pro virtuální realitu nacvičují postupy při kritických situacích, které by ve vesmíru mohly nastat.

Headsety pro virtuální realitu budou používat i řidiči, které si trénuje americká kurýrní společnost UPS. HTC Vive se budou od září letošního roku používat k výcviku v devíti tréninkových zařízeních ve Spojených státech amerických. 
 

Simulace ve virtuální realitě naučí začínající řidiče UPS jak se orientovat v městských uličkách a jak se vyhnout nebezpečí. Trénovaní řidiči budou v 360° prostředí identifikovat různé překážky, které je na virtuálních cestách potkají. Podle UPS by tento pokrok měl oslnit i ty nejmladší z jejich řidičů. Nejdříve přijdou na řadu řidiči doručující balíčky, ale společnost má s virtuální a rozšířenou realitou ještě větší plány. UPS bude s postupem času pomocí VR a AR trénovat i jiné zaměstnance. Virtuální realita skrývá ještě velký potenciál a UPS toho chce využít.

Bezpečnost při jízdě je pro společnost velmi důležitá a virtuální realita by měla přispět k jejímu posílení. Nyní má UPS více než 9 000 svých řidičů ve speciální skupině nazývané Circle of Honor - jedná se o řidiče, kteří neměli nehodu, jíž by se dalo vyhnout, po dobu minimálně 25 let.

Zdroje: engadget.compressroom.ups.com
reklama