reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Verbatim uvádí první levné herní myši SureFire. Stojí do 700 Kč

6.6.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Verbatim uvádí první levné herní myši SureFire. Stojí do 700 Kč
Pod značkou SureFire, kterou vloni založil výrobce Verbatim, se začala prodávat trojice herních myší Hawk Claw, Condor Claw a Eagle Claw. Vybaveny jsou programovatelnými tlačítky, RGB podsvícením a senzory s nastavitelným DPI.
Vloni se společnost Verbatim Europe rozhodla založit vlastní značku herních periferií SureFire, pod kterou představila např. externí SSD i HDD s relativně vysokým výkonem a barevným podsvícením. K úložištím se později začala přidávat další periferie, jako jsou sluchátka, reproduktory nebo podložky. Produkty SureFire sice neuspokojí náročné herní profesionály, ale místo toho by mohly zaujmout nenáročné zákazníky hledající atraktivní design a rozumný poměr cena/výbava. Posledním přírůstkem této značky jsou herní myši, které tuto filozofii značky potvrzují.
 

SureFire Hawk Claw
 
Leváci tentokrát ostrouhají, neboť všechny tři myši – Hawk Claw, Condor Claw a Eagle Claw – jsou určeny pro držení dlaní pravé ruky. Nové modely spojuje i řada prvků výbavy, jako je RGB podsvícení s různými efekty. Pomocí dodávaného softwaru lze vytvořit vlastní profily, i když možnosti přizpůsobení nejspíš nebudou tak bohaté jako u dražších myší. Naprogramovat si můžete také jednotlivá tlačítka a makra. Myši jsou vybaveny sedmi až devíti tlačítky. Životnost hlavních spínačů dosahuje 5 až 10 milionů kliknutí (v závislosti na konkrétním modelu). Pro připojení k počítači (či herní konzoli) slouží opletený kabel USB-A o délce 1,5 metru.
 
SureFire Condor Claw

Přesnost optického senzoru lze změnit za chodu pomocí dedikovaného tlačítka. V případě myší Hawk Claw a Condor Clow v rozmezí od 800 do 6 400 DPI, pouze model Eagle Claw obsahuje snímač s maximem 3 200 DPI. Citlivost se nastavuje v krocích, stejně tak jako polling rate až do hodnoty 1 000 Hz. S hmotností 140 až 150 g nepatří myši SureFire mezi nejlehčí. Další parametry nových myší si můžete prohlédnout v tabulce níže. Trojlístek modelů se začíná prodávat na většině evropských trhů a najdeme jej také v nabídce českých obchodů. Hawk Claw stojí 599 Kč (23,49 eur), Condor Claw a Eagle Claw vyjdou na 699 Kč (27,39 eur).
 
 
SureFire Eagle Claw

 

Technické parametry herních myší SureFire

 
Name SUREFIRE HAWK CLAW SUREFIRE CONDOR CLAW SUREFIRE EAGLE CLAW
Rozměry 124  x 68,8 x 40 mm 125 x 72 x 41 mm 126 x 80 x 39 mm
Hmotnost 140 g 150 g
Životnost spínačů 5 milionů kliknutí 10 milionů kliknutí 5 milionů kliknutí
Typ připojení USB Type-A, 1,5m kabel
Rychlost sledování 66 IPS
Citlivost 800–6400 DPI 600–3200 DPI
Polling Rate až 1000 Hz
Počet tlačítek 7 8 9
Ovládání Left, right, mid, forward, backward, dpi+, dpi- Left, right, mid, fire, forward, backward, dpi loop, LED switch Left, right, dpi loop, fire, double click, forward, backward, show desktop
Podsvícení Plně přizpůsobitelné RGB
OS
Windows 10, 8, 7; Mac OS X 10.6 či vyšší

Zdroj: Tisková zpráva


reklama