reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Viceprezident Ubisoftu opouští svou pozici uprostřed interního vyšetřování

4.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Viceprezident Ubisoftu opouští svou pozici uprostřed interního vyšetřování
Společnost Ubisoft se stále otřásá v základech, jak probíhá interní vyšetřování toho, co vypadá na celou kulturu sexuálního obtěžování a zneužívání. Nyní společnost opouští viceprezident Tommy François. 
Ubisoftem tak už delší dobu cloumá rozsáhlý skandál, který se přímo týká i těch nejvyšších pracovníků a především pak Serge Hascoeta, dosavadního kreativního ředitele. Ten měl obrovský či přímo rozhodující vliv na vývoj těch nejznámějších herních řad jako The Division, Rainbow Six, Watch Dogs, Far Cry a Assassin's Creed, takže by se dalo očekávat, že z hlediska herní tvorby se Ubisoft změní. A pokud ne, jistě by se měl změnit z hlediska firemní kultury, která dle všemožných zpráv nebyla zdravá.
 
 
Tommy François byl nuceně na dovolené už od června, kdy byl několika lidmi obviněn z vysoce neprofesionálního jednání, což je mírné označení pro sexuální obtěžování a s ním spojené zneužívání své pozice. 
 
Samuel Horti z Business Insider už včera hlásil, že osobně viděl interní oběžník, dle nějž CEO Ubisoftu Yves Guillemot nechal Françoise propustit. To dnes osobně potvrdil sám Guillemot s tím, že Tommy François byl propuštěn s okamžitou platností. Žádné další detaily ale neuvedl. 
 
Tommy François pracoval v Ubisoftu od roku 2006 a měl na starosti i schvalování vývoje nových herních řad, čili i ten měl velký vliv na tvorbu celé společnosti. Firma se přitom krom Françoise a Hascoeta zbavila také Yannise Mallata, někdejšího šéfa kanadských studií, dále to je kreativní ředitel série Splinter Cell Maxime Béland nebo šéfka oddělení lidských zdrojů Cecile Cornet. 
 
Stále méně lidí je přitom ochotno věřit tomu, že sám Yves Guillemot netušil, co se kolem něj děje. Není tak divu, že začal dostávat otázky na tělo a jeho obhajoba je v kostce taková, že opravdu nic netušil. 
 


reklama