reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 se vlivem chyby instalují na některá PC automaticky

16.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 se vlivem chyby instalují na některá PC automaticky
Společnost Microsoft přiznala, že existuje chyba, kvůli níž se na osobní počítače se systémy Windows 7 nebo Windows 8.1 instalují nové Windows 10 automaticky, a to bez vědomí a svolení jejich majitele. Naštěstí tedy většinou neúspěšně.
Microsoft již letos v říjnu oficiálně potvrdil, že se v novém roce chystá agresivněji nabízet přechod na Windows 10. Chce je tak prosazovat jako "doporučenou aktualizaci", přičemž na počítače s Windows 7 nebo Windows 8/8.1 se bude instalace stahovat automaticky. Některým uživatelům se ale Windows 10 nejen automaticky stáhly, ale také se je systém snažil instalovat, což ale má být chyba a ne součást nového přístupu firmy.





Samotný Microsoft se tomuto tématu dosud vyhýbal a nijak jej nekomentoval, ale na konci minulého týdne se konečně přiznal a sdělil, že existuje chyba v aktualizačním systému, která v některých případech způsobila proběhnutí několik pokusů automatickou instalaci Windows 10 bez vědomí uživatele. Již o prázdninách se přitom projevil tento problém, který způsobil, že v počítači proběhlo i několik desítek neúspěšných pokusů o automatickou instalaci. Ta dle zveřejněných informací neuspěla kvůli tomu, že byla neautorizovaná a řada uživatelů o tomto problému nemusí ani vědět, neboť si jej bez prohlédnutí historie aktualizací nemusí všimnout. Existují prý ale i případy, kdy byla automatická instalace Windows 10 bez potvrzení uživatele úspěšná.

Dle Microsoftu je nyní tato chyba již opravena a uživatelé postižení tímto problémem vesměs potvrzují, že tomu tak je.

Zdroj: KitGuru
reklama