reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 stále běží na necelých 700 milionech zařízení

23.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 stále běží na necelých 700 milionech zařízení
Microsoft se už poněkolikáté pochlubil, že jeho operační systém, který byl představen už před téměř třemi lety, pracuje na necelých 700 milionech zařízení. A to měl Microsoft tento milník překročit už dvakrát.
Na podzim minulého roku bylo ohlášeno, že Windows 10 pracují na alespoň 600 milionech zařízení a od té doby se Microsoft k vytoužené miliardě přibližuje velice pomalu. Právě miliarda zařízení s Windows 10, to byl původní slib Redmondu, který se mělo podařit splnit právě během tří let. To by ale Microsoft musel být mnohem úspěšnější, a to především v mobilním sektoru, jak plánoval. 
 
 
Aktuálně tak mají Windows 10 pracovat na necelých 700 milionech zařízení, a to dle informací CEO firmy Satyi Nadelly. Tento milník přitom už měl být dvakrát překročen, takže je zřejmé, že Windows 10 se v tomto roce rozšiřují pomalu. 
 
Už letos v březnu končící Terry Myerson, který měl v Microsoftu na starosti právě i OS Windows, ve svém otevřeném dopisu zmínil, že Windows 10 se blíží k číslu 700 milionů zařízení. V květnu pak Microsoft ohlásil, že toto číslo už bylo překonáno, ale poté se opravil, že 700 milionů stále nebylo dosaženo. 
 
V červnu Microsoft opět slavil překonání této hranice, ovšem pak to bylo opět opraveno, že jde o "téměř" 700 milionů. A nyní tu máme už pomalu konec července a vyjádření šéfa Microsoftu k příležitosti velice slušných finančních výsledků. Nadella tak říká, že Windows 10 běží na téměř 700 milionech zařízení, takže z toho je zřejmý pomalý postup až stagnace. 
 
Otázka je, zda se základna počítačů s Windows 10 bude už nějak výrazně rozšiřovat. Agresivní snahy o jeho rozšíření už Microsoft opustil a ostatně dle svých výdělků si už dávno dokáže vydělávat i jinak, a to především pomocí služeb. 
 


reklama