reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox One S All Digital prozrazuje svůj design, cenu a datum uvedení

14.4.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Xbox One S All Digital prozrazuje svůj design, cenu a datum uvedení
Připravovaný Xbox bez optické mechaniky by měl být představen příští týden. Zásluhou německého zdroje ovšem známe některé detaily, jako je prodejní cena, datum uvedení na trh nebo vzhled prodejního balení, v několikadenním předstihu.
Není žádným tajemstvím, že Microsoft připravuje Xbox One S All Digital. Tato speciální verze herní konzole bude spoléhat výhradně na digitální kopie her, proto výrobce může vynechat mechaniku pro čtení optických disků. A příznivě se to podle spekulací mělo projevit především na ceně. Nejčerstvější detaily o nové variantě přinesl německý web Winfuture.de, který se v minulosti ukázal jako poměrně spolehlivý zdroj informací třeba o nepředstavených smartphonech. I v případě nového Xboxu bychom raději měli být opatrní, ale informace jsou poměrně obsáhlé a vypadají důvěryhodně. Na obrázcích můžeme vidět nejen případné prodejní balení, ale také údajnou podobu Xbox One S All Digital.
 
 
Zdá se, že k žádným výraznějším designovým změnám nedojde. Nová edice se vlastně nijak neliší od aktuálního Xboxu One S, pouze postrádá otvor pro vložení optického disku. To znamená, že se nezmění ani fyzické rozměry zařízení. Parametry by se neměly lišit od běžného Xboxu One S, samozřejmostí proto bude podpora her ve 4K HDR kvalitě nebo 1TB HDD, který umožní instalaci her. Předinstalovány by měly být tři tituly, konkrétně Minecraft, Sea Of Thieves a Forza Horizon 3. Další hry si uživatel stáhne z Microsoft Store nebo využije předplatné Game Pass, které za pevný měsíční poplatek nabídne přístup ke stále se rozrůstající databázi her.
 
 
Konzole bude údajně nabízena v bílé barvě a v základním balení se bude nacházet jeden herní ovladač Xbox One Wireless Controller. K oficiálnímu představení Xbox One S All Digital by mělo dojít už v úterý 16. dubna, na pulty evropských obchodů se potom nejspíš dostane 7. května. Předpokládaná cena činí 230 eur, v přepočtu necelých 5 900 Kč. To je jen o stokorunu méně, než za kolik nabízí velké české e-shopy běžný Xbox One S vybavený 1TB diskem, některé méně známé obchody jsou potom ještě levnější. Při tak nepatrném rozdílu by nejspíš Microsoft nepřesvědčil mnoho zákazníků k pořízení plně digitální verze své herní konzole.
 


reklama