reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox představuje FastStart pro rychlý vstup do akce a další novinky

12.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Xbox představuje FastStart pro rychlý vstup do akce a další novinky
Včera jsme se podívali na to, jak konec prezentace Xboxu na E3 ovládl "hackerský" vstup CD Projekt Red s jejich trailerem na Cyberpunk 2077. O čem ale bylo celé představení Xboxu? Dozvěděli jsme se řadu novinek. 
Microsoft včera měl na E3 dlouhou prezentaci týkající se konzole Xbox a jejího ekosystému. V jejím rámci byla představena řada her a mezi nimi i zmíněný Cyberpunk 2077. Vedle toho jsme se dozvěděli také o nové schopnosti konzolí Xbox One zovoucí se FastStart, o pěti nových herních studiích a také o tom, že už v plném proudu probíhá vývoj příští generace Xboxu. 
 
 
Na youtubovém kanálu Xboxu můžeme najít celou řadu nových trailerů pro tituly The Division 2, Kingdom Hearts III, Metro Exodus, We Happy Few, Gears 5, PUBG (chystané novinky), Forza Horizon 4, Just Cause 4, Hitman 2 a dalších. 
 
 
Majitelé Xboxů jistě přivítají novou funkci známou jako FastStart, jejíž název hovoří za vše. Za úkol má minimalizovat prodlevu mezi koupí hry a tím, kdy ji budeme moci spustit. Microsoft mluví o technologii strojového učení, která slouží k prioritizaci stáhnutí těch nejvíce potřebných souborů. Prostě a jednoduše jde o obdobu funkce, kterou již delší dobu nabízí třeba obchod Origin. Hru si můžeme hrát už v době, kdy se stahuje, a to prostě proto, že ne všechna data musí být na jejím začátku k dispozici. Je možné, že se zde opravdu uplatní strojové učení, ale to zcela jistě bezpodmínečně k takové věci zapotřebí není. Lze si však představit, že AI dokáže zprovoznění takové funkce značně usnadnit a zautomatizovat.
 
Nicméně Microsoft uvedl FastStart jako náhradu předchozího "Ready to Start", a jde tedy o platformní záležitost, kterou nemusí podporovat dané hry. Fungovat by tak měla i na starších titulech a v průměru bychom mohli skočit do hry už po stáhnutí polovičního objemu dat. 
 
Je tu ale jeden základní předpoklad, a sice že musíme mít k dispozici alespoň 20Mb/s připojení k Internetu. Proč? Jednoduše proto, aby tu nebylo riziko, že zakrátko dospějeme ve hře k bodu, kdy budou zapotřebí dosud ještě nestažená data. Není ale jasné, zda bude systém nějak kontrolovat rychlost připojení a dle toho aktivovat či zakazovat funkci FastStart, nebo to nechá na nás. Sám bude zprovozněn v rámci červnové aktualizace pro Xbox. 
 
Co se týče pěti nových herních studií, ty si Microsoft pořídil za jedním hlavním účelem. Chce si zlepšit svou bilanci exkluzivních titulů, kterou má v porovnání s PS4 chudou. Nyní tak má k dispozici dvojnásobek herních studií než dříve, a to včetně zbrusu nového The Initiative. Akvizoval studio Playground Games (série Forza Horizon) a to samé čeká Ninja Theory (Devil May Cry), Undead Labs (State of Decay) a Compulsion Games (We Happy Few). 
 
 Xbox Adaptive Controller (ne plotýnkový vařič)
 
Nakonec tu máme nový Xbox Adaptive Controller, který jsme již zmínili v samostatné aktualitě. Tento velice zajímavý ovladač nejen pro lidi se specifickými potřebami (čili tělesně postižení, pokud nerozumíte newspeaku) bude k dispozici přímo na Microsoft Store za 100 dolarů. 
  
Zdroj: Hexus.net


reklama