reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zítra se dočkáme testů Arc A380, jak vypadá pod chladičem?

21.6.2022, Jan Vítek, aktualita
Zítra se dočkáme testů Arc A380, jak vypadá pod chladičem?
Výkon grafické karty Intel Arc A380 je stále menší záhada, která by ale měla být vyřešena již zítra. Dříve se přitom mluvilo o výkonu srovnatelném s Radeonem RX 6500 XT, ovšem tak to nakonec možná nedopadne. 
Nyní můžeme počítat spíše s tím, že Intel Arc A380 se nevyrovná grafické kartě Radeon RX 6500 XT a že to bude spíše výkon srovnatelný s modelem Radeon RX 6400, čili s absolutním low-endem, jaký AMD vyslalo v rámci desktopových RDNA 2 na trh. NVIDIA si ale zřejmě chystá vlastní odpověď, a sice GeForce GTX 1630, což pochopitelně nebude žádné dělo, jako spíše starý a notně osekaný Turing. Arc A380 oproti tomu využije plnou verzi čipu ACM-G11. 
 
 
My se nyní můžeme podívat na provedení karty GUNNIR Photon s čipem A380, která má dvouventilátorový chladič s celohliníkovým pasivem, který je ale vylepšen alespoň o jednu heatpipe. Ta tvoří část styčné plochy pro GPU, od nějž bude odvádět teplo do vzdálenějších míst pasivu. Na kartu s 92W TBP by to mělo stačit (výchozí A380 mají jen 75 W). 
 
 
Tato karta se tak neobejde bez přídavného napájecího konektoru, i když by jistě stačil i 6pinový. Můžeme také vidět použité GPU vedle třech pamětí GDDR6 na 96bitové sběrnici, které měly mít dle specifikací Intelu 16 Gb/s na pin, ale ve skutečnosti to bude 15,5 Gb/s. Zatím přitom neznáme ani přesné takty GPU, neboť se ví jen o základním taktu 2000 MHz a víc nic. Jaké tedy bude turbo, to se teprve ukáže. Samotný GUNNIR totiž informuje právě jen o turbofrekvenci (2450 MHz), která bude pochopitelně vyšší než na základním modelu. 
 
 
Na kartě toho jinak moc nenajdeme, neboť ta si vystačí s velice jednoduchým systémem napájení a poukázat tak můžeme už leda na tři DisplayPorty a jeden HDMI. 
 
 
Tato AIB verze A380 by se tak rovněž měla dostat do recenzí, o jejichž zveřejnění během zítřejšího dne informuje leaker momomo_us
 
 
 


reklama