reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec P380: nová vlajková loď Performance One

20.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Antec P380: nová vlajková loď Performance One
Antec si po dlouhé době připravil nového zástupce počítačové skříně pro náročnější zákazníky. Jedná se o model P380, který patří na vrchol série Performance One, v níž jsou i starší modely P180 a P280.
Ovšem skříň Antec P180 byla představena již v roce 2005, zatímco model Antec P280 je již z přelomu let 2011 a 2012, takže ten je stále ještě aktuální a v nabídkách obchodů. I tato skříň podporuje velké základní desky XL-ATX, ovšem zbrusu nový Antec P380 jde ještě dále a krom základních desek ATX, Micro ATX a E-ATX podporuje také formát SSI CEB. Ve výčtu je tedy ještě Mini ITX, ovšem takovou desku by snad nikdo soudný do této skříně necpal.





Jde tedy o skříň pro náročné zákazníky a škoda jen, že to výrobce nereflektoval při pořizování produktových fotografií. Nicméně i ty ukazují, co od ní můžeme čekat. Je to celkově jednoduchý design s plným čelním panelem a obdélníkovým plexisklem v levé bočnici. Stejně jako jiné modely v sérii Performance One i tento slibuje tichý provoz, a to právě díky vyplněnému přednímu panelu nebo těžkým bočnicím z oceli a polykarbonátu. Antec má s výrobou takových skříní dlouholeté zkušenosti a vyráběl je mnohem dříve než dnes tolik oblíbený Fractal Design.





Z bočního pohledu do otevřené skříně uvidíme, že skříň je vybavena všemi moderními náležitostmi, které se týkají traye základní desky. Jsou tu tedy kryté otvory a poutka pro kabeláž a také velký otvor pod procesorem. Záslepek pro karty tu máme celkem devět, pak dvě pozice pro 5,25" mechaniky a v celkem třech šachtách je osm šuplíků pro pevné disky či SSD. Tyto šuplíky jsou jako obvykle vybaveny gumovými podložkami pro tlumení vibrací disků. Diskové šachty také můžeme odstranit, díky čemuž se do skříně vejdou až 465 mm dlouhé karty. A když vyjmeme všechny, pak se do přední pozice vejde až 360mm radiátor vodního chlazení. Pro něj je tu ale místo ještě nahoře, odkud před jeho instalací nemusíme nic odmontovávat, tedy až na ventilátory.





Antec P380 může nést až sedm ventilátorů, a to jeden 120mm vzadu a pak nahoře i vepředu až tři 120mm nebo dva 140mm, což odpovídá i možnostem pro instalaci radiátorů vodního chlazení. To ostatně může být i externí díky zadním otvorům pro hadičky. Dále se ani nezapomnělo na omyvatelné prachové filtry a malou užitečnou specialitkou je centrální napájení ventilátorů pomocí malého zeleného PCB na trayi. To ale nabízí třeba také recenzovaná NZXT H440, takže nejde o nic unikátního.

Tato skříň je tedy určena především pro nadšence, kteří si chtějí postavit výkonnou sestavu založenou na velké desce. Její cena se bude pohybovat kolem 209 euro (cca 5800 Kč).

Zdroj: techPowerUp
reklama