reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterMouse MM520 a MM530: stejný hardware pro dvě různé chutě

24.8.2017, Jan Vítek, aktualita
CM MasterMouse MM520 a MM530: stejný hardware pro dvě různé chutě
Cooler Master už delší dobu produkuje hardware spadající do koncepce Master, která nám má nabídnout vždy něco navíc, a sice možnosti vylepšení, upgradu či úprav dle vlastního uvážení. Co nám tak v tomto směru nabídnou nové myši MM520 a MM530?
Cooler Master MasterMouse MM520 a MM530 se od sebe velice liší už základním provedením, přičemž MM520 je zaoblenější a menší model, který je určen pro uživatele, co rádi svou myš drží jen konečky prstů. Model MM530 má nižší a prodloužený tvar, který vyplní celou ruku a více připomíná klasické kancelářské myši, jaké svého času vyráběl Microsoft pod označením IntelliMouse. Ostatně sám Cooler Master ve své zprávě zmiňuje, že se inspiroval v dobře známém "Intelli-tvaru". Obě myši jsou určeny pro praváky, a to především MM520, která se v levé ruce bude držet opravdu špatně. 
 
MasterMouse MM520
 
Nové MasterMouse se tak snaží splňovat firemní heslo “Make Your Gaming Experience”, a to zmíněnou možností volby mezi dvěma verzemi, ovšem že by některá z těchto dvou myší samotná nabízela speciální možnosti pro úpravu a přizpůsobení, jako například vyměnitelné gripy a podobně, to v tomto případě neplatí. 
 
MasterMouse MM530
 
MasterMouse MM530 vychází ze starších modelů CM Storm Mizar a Alcor (recenze) a určena je především pro hry typu FPS (first-person shooter). Model MM520 je zase následovkyní CM Storm Spawn (recenze) a vedle her FPS se dle výrobce hodí také pro MOBA (multiplayer online battle arena) nebo RTS (real-time strategy). 
 
Obě myši jsou jinak založeny na stejném hardwaru, a to především senzoru Pixart 3360 s rozlišením až 12.000 dpi, dále využívají tlačítka Omron s udávanou výdrží 20 milionů stisků (ne nutně všechna a nejspíše jen hlavní dvojice), vyrobeny jsou z materiálu PBT, který je trvanlivější než ABS a odolnější vůči otěru a dnes také samozřejmě nemůže chybět RGB podsvícení. To je připraveno ve tří zónách a uživatel si ho může pomocí softwaru nastavit k obrazu svému, stejně jako si vytvořit různé profily s makry a speciálními funkcemi tlačítek. Pro ty mají obě myši připravenou vlastní paměť. 
 
MasterMouse MM530 a MasterMouse MM520 budou k dispozici od 22. sprna za jednotnou cenu 50 eur. 
 
Zdroj: TZ Cooler Master


reklama