reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Crysis Remastered odhaluje ceny, které herní firmy platí za ochranu Denuvem

25.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Crysis Remastered odhaluje ceny, které herní firmy platí za ochranu Denuvem
Crysis Remastered přišel po průtazích na trh letos pozdě v létě, alespoň ve verzi pro PC, a to chráněn notorický známým DRM Denuvo. Nyní unikl na web dokument, který ukazuje finanční stránku věci. 
Crysis Remastered byl vypuštěn na trh během letošního září jako hra, jejíž připravovanou podobu hráči zprvu odmítli a svou reakcí donutili Crytek k tomu, aby se snažil víc. Ovšem ani pak nebyli moc spokojení, což se dá říci i o recenzentech. Ostatně Crysis Remastered jako vylepšená 13 let stará hra dokáže dostat na kolena i moderní výkonnou sestavu, takže na informacích o velice špatné optimalizaci něco bude. 
 
Nyní jde ale o něco jiného, a to o ochranu pomocí Denuva. Dnes je primárním úkolem tohoto DRM zůstat nepřekonané alespoň po nějakou dobu, aby byly tituly chráněny alespoň v prvních měsících prodeje, což se někdy povede a jindy zase ne. Problém může nastat třeba v případě, kdy vývojáři sami vypustí do světa nechráněný hlavní spustitelný soubor hry. 
 
 
Není ale divu, že platby za ochranu pomocí Denuva se odvíjejí právě i od toho, jak dlouho dokáže zamezit pirátskému kopírování dané hry. A pochopitelně lze předpokládat, že částky se budou lišit dle toho, o jakou hru či vydavatele jde, respektive dle podmínek, které si ten dokáže vyjednat. 
 
My tu tak máme dokument týkající se právě Crysis Remastered, přičemž Crytek se zavázal Denuvu hradit hned několik různých poplatků. Máme tu jednak základní fixní poplatek, kde je uvedena částka 126 až 140 tisíc eur za prvních 12 měsíců a poté 2000 eur za každý následující měsíc. Dále jde o další jednorázový poplatek 60 tisíc eur v případě, že během prvních 30 dní prodeje bude aktivováno půl milionu kopií, k tomu přirážka 0,40 eur za každou aktivaci prostřednictvím platformy WeGame a ještě 10 tisíc eur poplatek za každý obchod, v němž bude hra nabízena. 
 
 
 
Denuvo se zase zavazuje k různým krokům, které čítají třeba pátrání po případných pirátských kopiích hry, manuální testování hry a samozřejmě i příslušnou podporu a provoz DRM.  


reklama