reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Drony od Amazonu by mohly k doručování používat i padák

3.6.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Drony od Amazonu by mohly k doručování používat i padák
Doručování lidskými poslíčky není to, co společnost Amazon plánuje. Už delší dobu koketuje Amazon se speciálními drony na transport zásilek. Společnost si nechala patentovat systém malých padáků, které ulehčí přistání zboží.
Amazon se snaží hledat nové způsoby pro dopravování svého zboží. Už delší dobu dává vědět o svých bezpilotních letounech, které mají dodávky zajišťovat. Společnost Amazon už před rokem získala povolení testovat své doručovací drony ve Velké Británii.

Amazon chce ale ke svým dronům ještě něco víc. Systém na doručování zásilek pojmenovaný jako Aerial Package Delivery System bude zahrnovat také padáčky, které by měly zajistit, že přeprava zboží pomocí bezpilotních letounů bude mnohem jednodušší.

Amazon si tento systém nechal patentovat. Není zatím ale jasné, jestli tento systém bude kdy skutečně používán při reálném doručování. Nepřítelem se můžou stát například špatné povětrnostní podmínky při vypouštění balíku s padákem.




Doručování pomocí dronu a malého padáku má vypadat jednoduše. Dron by měl balíček, který by byl ještě chráněn bezpečnostním obalem, vyhodit přesně nad místem určení a o zbytek se postará minipadák. Ten zajistí především to, aby zboží dosedlo na zem bezpečně a pomalu. Dron tak nebude muset sám přistávat na zemi, balík by měl být také po celou dobu sestupu sledovaný, aby bylo jisté, že dorazil v pořádku. Některé těžší nebo rozměrnější náklady by mohly být vybaveny i několika padáky, velikost padáků pro různé zásilky by se také měnila.

Do budoucna se budou muset s donáškovými drony vyřešit především právní překážky. Hledání správného místa pro přistání dronu se ale Amazon rozhodl řešit právě tímto patentem. Bezpilotní letouny by tak nebyly tolik ohroženy při přistávání, doprava by měla být rychlejší. Cílem Amazonu je, aby síť jeho dronů Prime Air byla schopná objednané zboží doručit pod třicet minut.

Zdá se, že společnost Amazon vzdušný prostor opravdu přitahuje. Kromě spojení dronů a padáků si tato společnost nechala patentovat také speciální systém vzdušných skladů. Ty by měly být založené na tom, že zboží se bude skladovat nad zemí s pomocí vzducholodí.

Zdroje: engadget.com, pdfpiw.uspto.gov
reklama