Problém s CPU Intel C2D E6600
Zdravím... dnes jsem se jen tak pro zajímavost podíval do programu CPU-Z a co nevidím... program ukazuje pouze jedno jádro. Mrknul jsem ještě do everestu a taky ukazuje jedno... nevíte čím to může být nebo co s tím dělat?
Přiložil sem screeny z obou programů
CPU: Intel Core 2 DUO E6600
MB: MSI P965 Neo-F Socket 775
GPU: Rleadtek Win Fast PX 7600GT
HDD1: Western Digital 160GB Sata II (WDC WD1600JS-00NCB1)
HDD2: Western Digital 500GB Sata II (WDC WD5000AAKS-65YGA0)
RAM: 2x A-data 1024 DDR2 800
Díky za všechny rady....
Přiložil sem screeny z obou programů
CPU: Intel Core 2 DUO E6600
MB: MSI P965 Neo-F Socket 775
GPU: Rleadtek Win Fast PX 7600GT
HDD1: Western Digital 160GB Sata II (WDC WD1600JS-00NCB1)
HDD2: Western Digital 500GB Sata II (WDC WD5000AAKS-65YGA0)
RAM: 2x A-data 1024 DDR2 800
Díky za všechny rady....
já vážně nevím, kde to hledat a než to jednou blbě udělám, tak se radši 100x blbě zeptám.
https://www.svethardware.cz/recenze-7x-zaklad-s-p965-msi-p965-neo-f/14830-2
kde to hledat v tom biosu??
https://www.svethardware.cz/recenze-7x-zaklad-s-p965-msi-p965-neo-f/14830-2
kde to hledat v tom biosu??
Hele sorry, blbe sem cet.... :mistake ja myslel, ze mas Platinum a tam je v BIOSu polozka Core Multi-processing. U tvy to nevidim :notsure
Tak zkus treba jen zresetovat BIOS, nevim proc ti programy detekujou jen jedno jadro.
Kdyz CPU zatizis, mas ve spravci uloh vytizeny obe jadra?
Btw. zkus nejakej vykonovej test, treba SuperPI 1M, kolik ti vyjde.
Tak zkus treba jen zresetovat BIOS, nevim proc ti programy detekujou jen jedno jadro.
Kdyz CPU zatizis, mas ve spravci uloh vytizeny obe jadra?
Btw. zkus nejakej vykonovej test, treba SuperPI 1M, kolik ti vyjde.
Prime 95 na zatížení. Everest Ultimate edition na monitorování vytížení CPU - v programu zvolit SOUBOR/NASTAVENÍ/IKONY ČIDEL - A ZAŠKRTNOUT 1.JÁDRO, 2, JÁDRO.
Pak se ti dole na liště zobrazí vytížení jader.
Prime 95 by měl ukázat tři okna. První značí spuštění testu, druhé a třetí jednotlivá jádra.
Pak se ti dole na liště zobrazí vytížení jader.
Prime 95 by měl ukázat tři okna. První značí spuštění testu, druhé a třetí jednotlivá jádra.
Tak tady je screen.
Jak píše everest dole 2x 100 tak u prvniho je napsany (viz scr) Vytížení CPU1 a u druhého Vytížení CPU
Prehod si paměti jedou ti v single modu podle screnu
A to mas novy procesor a mas to možnost vyzkoušet treba u kamarada.Muže to byt treba zmetek už z vyroby.Ja koupil treba 8400 a hned novej jel ale do druheho dne zkolaboval pc tak jsem dal obnovení systemu a pka to zase do druhého dne jelo a porad tak do kola tak šel na reklamaci
A to mas novy procesor a mas to možnost vyzkoušet treba u kamarada.Muže to byt treba zmetek už z vyroby.Ja koupil treba 8400 a hned novej jel ale do druheho dne zkolaboval pc tak jsem dal obnovení systemu a pka to zase do druhého dne jelo a porad tak do kola tak šel na reklamaci
paměti sem přehodil a ted to v everestu nepíše nic ale paměti jedou.... (při spouštění to stejně v biosech píše SINGLE mode)
ale tahle věc mě zase tak moc netrápí....
procesor není novej mám ho už rok a půl a dřív šel normálně a CPU-Z zobrazoval 2 jádra. Deska byla na reklamaci a byla vyměněna za novou.
ale tahle věc mě zase tak moc netrápí....
procesor není novej mám ho už rok a půl a dřív šel normálně a CPU-Z zobrazoval 2 jádra. Deska byla na reklamaci a byla vyměněna za novou.
vyzkousej clear cmos - odpoj komp od site a najdi na desce jumper pro vymazani biosu a zkratuj treba sroubovakem.
klasicka hlaska po smazani nastaveni. vejdi do biosu, udelej nejaky ty zakladni nasteveni (bootovani, vypnout floppy...) a skus co na to windows
stejná básnička....
udelal sem vse co je treba aby nabehl system.
Spis by me zajimalo co s tim
"re-enter CPU Settings"...
ještě dost skáče napětí na jádru CPU:
někdy 1.160 někdy až 1.4
udelal sem vse co je treba aby nabehl system.
Spis by me zajimalo co s tim
"re-enter CPU Settings"...
ještě dost skáče napětí na jádru CPU:
někdy 1.160 někdy až 1.4
tak po smazani to zapomelo minule CPU, tak to poznalo "nove" a hlasi ti to at pro jistotu prekontrolujes nastaveni
nebylo by pls foto CELL menu (nebo jak MSI nadava te nabidce kde se nastavuje FSB, nasobic) a advanced bios settings? (tam by mely byt C1E, EIST...)
nebylo by pls foto CELL menu (nebo jak MSI nadava te nabidce kde se nastavuje FSB, nasobic) a advanced bios settings? (tam by mely byt C1E, EIST...)
tady vse v poradku... co jeste to menu s taktovanim?
//zapni si smart - druhy foto predposledni polozka
//zapni si smart - druhy foto predposledni polozka
[QUOTE=Janeks;103270]co je ten smart zač? Co dělá?[/QUOTE]Neboj, to jen kontroluje HDD pri bootu....
Kdyz zkousis pretaktovat, zkus vypnout "Spread spectrum".
Kdyz zkousis pretaktovat, zkus vypnout "Spread spectrum".
//EDIT: blbost, pletu si temata. toto sem nepatri
asi bych uz skusil tu reklamaci. snad nenarazis na vola (nemusis samozdrejme rikat, ze chces taktovat, ale mzues treba rict, ze jsi chtel procesor podtaktovat, aby jsi mel tiche a mene zrave PC)
asi bych uz skusil tu reklamaci. snad nenarazis na vola (nemusis samozdrejme rikat, ze chces taktovat, ale mzues treba rict, ze jsi chtel procesor podtaktovat, aby jsi mel tiche a mene zrave PC)
co máte s tím taktováním?? Ten procesor sem netaktil ani to neplánuju, jde o to, že ve win programy ukazují jedno jádro
OMG sry, spletl jsem si thread... na to co jsem psal v minulem postu zapomen...
mas moznost vyzkouset v desce jine dvoujadrove CPU nebo tve CPU v jine desce? treba nejaky znamy?
mas moznost vyzkouset v desce jine dvoujadrove CPU nebo tve CPU v jine desce? treba nejaky znamy?
zkusím nějakou oběť najít....bude to zajimavy, pac jedinej o kom vim ze ma neco podobneho ma cele PC v zaruce....
zatim diky za pomoc, posilam rb
zatim diky za pomoc, posilam rb
tak sem splašil kamoše aby mi to odskoušel u sebe v kompu a mu to normalka ukazuje dvě jadra tak nevim
tak seš rychlejši.... teď sem s ním domlouval jestli mi pujčí svoji E6400 a říkal že jo tak to odskousim....
jen tak mimochodem deska byla už na reklamaci a byla vyměněna za novou tak že by hned dvě špatny po sobě? :-)
je to kamoš ze školy. ja jen nevěděl jestli ma PC v zaruce jako komplet nebo ne
jen tak mimochodem deska byla už na reklamaci a byla vyměněna za novou tak že by hned dvě špatny po sobě? :-)
je to kamoš ze školy. ja jen nevěděl jestli ma PC v zaruce jako komplet nebo ne
reklamace desky... dvoujadro to proste musi poznat jako dvoujadro
posledni pokus - stahni a vypal live CD treba kubuntu a podivej se jak si s tim poradi to
posledni pokus - stahni a vypal live CD treba kubuntu a podivej se jak si s tim poradi to
Ještě tohle: když se po nastarotvani pc zobrazi ta obrazovka biosu (cpu, ram ,disky...)
Tak to píše, že je tam E6600 (2 CPUs)
Když dám spravovat, tak to taky píše 2 cpu
Píše to i u E6400....
Ten linux stahuju.
Tak to píše, že je tam E6600 (2 CPUs)
Když dám spravovat, tak to taky píše 2 cpu
Píše to i u E6400....
Ten linux stahuju.
spravce uloh (ctrl alt del) -> zobrazit -> historie vyuziti CPU... a dal na to asi uz prijdes sam...
Myslíš, jako, že to tam pořád zobrazuje jen jedno jádro i když je zaškrtlé jeden graf na jeden processor?
myslel jsem, ze mas zaskrtle jeden graf pro vsechny procesory, tudiz vidi obe jadra, jen je prumeruje. prekliknutim na jeden graf na jeden procesor by jsi mel videt klasicky dva grafy vedle sebe
ale ted se divam ze core temp druhy jadro nevidel... no divny:(, asi to tim nebude
ale ted se divam ze core temp druhy jadro nevidel... no divny:(, asi to tim nebude
podivej se do system -> Ksysguard v tom kubuntu a kdyz rozbalis localhost, vidis CPU 0 a CPU 1? jestli jo tak mas softwarovy problem...
Skus najprv update BIOSu, ak je nejaky novsi. Starsi BIOS moze robit problem pre niektore OS.
Kedze v Linuxe to ukazuje dve jadra, tipoval by som to na nejaku haluz vo Windows.
Skus nabootovat WindowsXP CD, dat mu nanovo instalovat Windows na tu istu particiu. Ked instalator najde uz instalovane Windowsy, ponukne ich opravit, tak toto zvol. Malo by to zabrat.
Ja som mal nainstalovany Windows na single core. Potom som do dosky hodil Dual Core, a Windows ho nepoznal. A kedze sa mi nechcelo preinstalovavat cely Windows, vyssie spominany postup mi pomohol.
Kedze v Linuxe to ukazuje dve jadra, tipoval by som to na nejaku haluz vo Windows.
Skus nabootovat WindowsXP CD, dat mu nanovo instalovat Windows na tu istu particiu. Ked instalator najde uz instalovane Windowsy, ponukne ich opravit, tak toto zvol. Malo by to zabrat.
Ja som mal nainstalovany Windows na single core. Potom som do dosky hodil Dual Core, a Windows ho nepoznal. A kedze sa mi nechcelo preinstalovavat cely Windows, vyssie spominany postup mi pomohol.
Je tam cpu0 i cpu1..
Ale se stejnou verzí WinXP se dřív zobrazovalo dvoujádro normálně. Dokonce byl přeinstalován systém.....
skusit to muzes, ale nevim... pokud se ti nechce rozdrbavat souacsny system, tak si skus sehant nejaky stary 10GB disk za par piv na ktery to cvicne nainstalujes a uvidis jestli to pomohlo
jestli mas orig win muzes skusit zavolat na tech support, treba neco budou vedet a reinstal nebude potreba
jestli mas orig win muzes skusit zavolat na tech support, treba neco budou vedet a reinstal nebude potreba
Tak dneska sem se konečně dokopal k tomu abych nainstalil ty winy (jiná verze) na jinej hadr a ejhle mech13 má pravdu. Po nainstalování ukazují všechny programy normálně dvě jádra.... moc díky chlapi za rady