Strana 23 z 33 PrvníPrvní ... 132122232425 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 331 až 345 z 492

Téma: Přetaktování Core 2 Duo E8400 (výsledky/nastavení)

  1. #331
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od fidelmc Zobrazit příspěvek
    Tak uz na tom pracuju, zabere to hodne casu.
    Tak si dej záležet a všechny hodnoty fr. a voltáží si zapisuj, abys měl přehled a mohl to eventuelně porovnávat s ostatními, nebo při dalším upgrade.
    Citace Původně odesláno od fidelmc Zobrazit příspěvek
    jak mam udelat to, aby se mi pod odpovedi ukazala moje sestava?
    viz screen. Už.panel/Upravit (vytvořit) podpis.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: untitled.JPG 
Zobrazení: 128 
Velikost: 240.6 KB 
ID: 15450  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #332
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    56

    Tak podpis uz mam, vse si zapisuju, neni toho malo a mam hned problem s teplotou procaku, ktery ma max, teplotu na jadrech 67 pri LINPACK a to na 3,6Ghz pri 1,28V a stejne mi to hazi eror i pri tomto napeti 400x9. Zmeni se napeti kdyz zmenim FSB a nasobic treba 8,5 x 425 treba? Ram i desku jsem otestoval.
    Deska stabilni na 500 bez pridani voltaze, dal jsem nesel. Ram pri predepsanem napeti sla na 1102-2,1V55515 . Na 1150 ani pri 2,3V nechtela(memtest v4,00). Napeti 2,1V je az po pridavi 0,30V v biosu. Nevim, asi je def. 1,8V? Chlazeni mam myslim ze dobre, ikdyz bude asi lepsi hodit ne nejake spravne vlakno jak mam upravenou skrin. No vzhledem k teplotam, ktere se zvedaji umerne s napetim, nevim jak pujdu dal. Jo a jeste jsem vymenil pastu nacpu, puvodni MX-2 , nyni AKASA Pro Grade+ AK-TC 5022. V cem je asi problem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #333
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    -Při změně frekvenčních poměrů se ti žádné napětí nikde nezmění; jen se možná (při extrémnějších hodnotách) změní potřeba dotčeného kusu HW víc ho "nakrmit". Ale to není tento případ.
    Kombinovat frekvence, násobič a děličku můžeš jak chceš, důležitá je výsledná fr. pro daný HW.

    -Ty dosažené frekvence FSB (NB) a RAM jsou velmi dobré. Teď jen poladit ten zlobivý procesor.
    Položky C.I.A.2 máš na Disabled a Performance Enhance máš na Standart?
    Loadline Calibration na Auto? Grafickou kartu v defaultu?
    Udělej to, že nastavíš MM na 2 (RAM pojedou při FSB 400MHz na 800MHz....to nás teď nebolí).
    Časování na Manual 5-5-5-15. Nech jim kdyžtak DDR2 OverVoltage +0,1V (nebo kolik jsi měl při 1066 MHz CL5). FSB OverVoltage Control dej taky +0,1V.
    Jinak ty RAMky už potom moc vytočit opravdu nejdou a jsou děsně "nenažraný, takže jsem se spokojil s def. fr. 1066MHz a s CL5. Def voltáž je dle spec. 2,1V, 1,8V při 800MHz, takže asi určitě se to počítá od zákl. napětí 1,8V. Taky mi hlava nebere, že jedou na 1066MHz CL5 při 1,920V real.

    Pasta MX-2 je výborná, používám ji už dlouho. Spíš bych pořešil airflow v case. Hoď do nějakého vlákna fotky (sem odkaz), ať se to pořeší, ale ta nestabilita není teplotama, alespoň doufám. To by nevyhodilo Error, ale padlo by PC.
    Je mi ale divný, že s Ninjou máš tak vysoký teploty.

    Testuj zatím kdyžtak v Orthosu a CPU:OCCT. Když to tam bude stable, hoď sem screeny s teplotama. ( Třeba takto:) Jestli ti to projede několik hodin Orthosem, LInX-em a CPU:OCCT, dovolil bych si tvrdit, že ten Linpack prostě "kraví" a nelámal bych si s tím hlavu.
    Už jsem se taky setkal s tím, že všemi možnými testy prošlo PC bez zaváhání a na jednom vyhazovalo chybu, i když to nebyl test nijak náročný.

    EDIT// Revize desky je přesně jaká? Nezkoušel jsi jiný BIOS?
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 10-02-2010 v 16:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #334
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Ty teploty ukazují na nějaký problém s přenosem tepla, spíš než pastu bych podezíral špatný kontakt chladič/procesor (jeho tepelný rozvaděč). Obojí může být křivé, taky jsem musel u Scythe Katana zbrousit základnu aby začal rozumně fungovat. Nejhorší varianta by byl špatně připájený rozvaděč k čipu, s tím reálně nejde udělat nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #335
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    -Při změně frekvenčních poměrů se ti žádné napětí nikde nezmění; jen se možná (při extrémnějších hodnotách) změní potřeba dotčeného kusu HW víc ho "nakrmit". Ale to není tento případ.
    Kombinovat frekvence, násobič a děličku můžeš jak chceš, důležitá je výsledná fr. pro daný HW.

    -Ty dosažené frekvence FSB (NB) a RAM jsou velmi dobré. Teď jen poladit ten zlobivý procesor.
    Položky C.I.A.2 máš na Disabled a Performance Enhance máš na Standart?
    Loadline Calibration na Auto? Grafickou kartu v defaultu?
    Udělej to, že nastavíš MM na 2 (RAM pojedou při FSB 400MHz na 800MHz....to nás teď nebolí).
    Časování na Manual 5-5-5-15. Nech jim kdyžtak DDR2 OverVoltage +0,1V (nebo kolik jsi měl při 1066 MHz CL5). FSB OverVoltage Control dej taky +0,1V.
    Jinak ty RAMky už potom moc vytočit opravdu nejdou a jsou děsně "nenažraný, takže jsem se spokojil s def. fr. 1066MHz a s CL5. Def voltáž je dle spec. 2,1V, 1,8V při 800MHz, takže asi určitě se to počítá od zákl. napětí 1,8V. Taky mi hlava nebere, že jedou na 1066MHz CL5 při 1,920V real.

    Pasta MX-2 je výborná, používám ji už dlouho. Spíš bych pořešil airflow v case. Hoď do nějakého vlákna fotky (sem odkaz), ať se to pořeší, ale ta nestabilita není teplotama, alespoň doufám. To by nevyhodilo Error, ale padlo by PC.
    Je mi ale divný, že s Ninjou máš tak vysoký teploty.

    Testuj zatím kdyžtak v Orthosu a CPU:OCCT. Když to tam bude stable, hoď sem screeny s teplotama. ( Třeba takto:) Jestli ti to projede několik hodin Orthosem, LInX-em a CPU:OCCT, dovolil bych si tvrdit, že ten Linpack prostě "kraví" a nelámal bych si s tím hlavu.
    Už jsem se taky setkal s tím, že všemi možnými testy prošlo PC bez zaváhání a na jednom vyhazovalo chybu, i když to nebyl test nijak náročný.

    EDIT// Revize desky je přesně jaká? Nezkoušel jsi jiný BIOS?
    Revize je 1.2 napsano dole vlevo na desce. Bios mam 14 a mel jsem 13, problemy pri obou.(drive 5, bez oc)
    Zkusim orthos i LinX a occt bez linpacku.
    Ty zmeny pri zmene FSB a delicky, to s napetim jsem se seknul, to mela byt otazka na zmenu teploty
    Naposledy upraveno uživatelem fidelmc: 10-02-2010 v 19:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #336
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Ty teploty ukazují na nějaký problém s přenosem tepla, spíš než pastu bych podezíral špatný kontakt chladič/procesor (jeho tepelný rozvaděč). Obojí může být křivé, taky jsem musel u Scythe Katana zbrousit základnu aby začal rozumně fungovat. Nejhorší varianta by byl špatně připájený rozvaděč k čipu, s tím reálně nejde udělat nic.
    Jo , kdyz jsem daval novou pastu, tak mi pripadalo, jakoby byla dosedaci plocha na chladici vypoulena, ale jak ji zbrousit? Rucne asi roviny moc nedocilim. Mozna na strojni rovinne brusce, tam by byl problem s upnutim a frezovat, to bych musel hooodne najemno. Zas vyndavat desku

    Jo MX-2 pasta s pomerem vykon/cena paradni , i tak jsem poridil Akasu za 330,takova jemna slabustka pro tyhle veci . Jeste to chce nejakej vysledek
    Naposledy upraveno uživatelem fidelmc: 10-02-2010 v 19:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #337
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Já to dělal na skleněné desce + brusný papír pod vodou - hrubost postupně myslím od 400 po 1600 a nakonec silichrom na vyleštění. Optimální by byla ale ještě asi nějaká jemnější pasta.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #338
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od fidelmc Zobrazit příspěvek
    Revize je 1.2 napsano dole vlevo na desce. Bios mam 14 a mel jsem 13, problemy pri obou.(drive 5, bez oc)
    Hmm... tak nic.

    Citace Původně odesláno od fidelmc Zobrazit příspěvek
    Zkusim orthos i LinX a occt bez linpacku.
    Tak, tak, testuj a hlavně dělej screeny s nastavením a teplotama.

    Citace Původně odesláno od fidelmc Zobrazit příspěvek
    Ty zmeny pri zmene FSB a delicky, to s napetim jsem se seknul, to mela byt otazka na zmenu teploty
    Takže to mělo být takhle? "Zmeni se teploty, kdyz zmenim FSB a nasobic treba 8,5 x 425 treba?"
    -Procesoru nee. Tomu je jedno, z čeho se výsledná frekvence vypočítá.
    -Severního můstku (chipsetu) ano, ale ne o moc.

    A jestli máš opravdu dosedací plochy (pouzdro CPU, nebo základnu chladiče) "křivé", nezbyde ti nic jiného, než to trochu přelapovat. Výsledek ale bude stát za to.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 10-02-2010 v 20:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #339
    Nováček Avatar uživatele zaja6689
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    21

    Ahoj

    už delší dobu procházím články o taktování E8400, podařilo se mně ho nataktit na 3,6GHz bez zvyšování napětí ovšem naprosto nestabilní. Stabilně mě to jede ted na 3,25GHz to je určitě málo podle toho co jsem četl. Můj cíl aspoň 3,4-5 GHz stabilně, foto z cpuz http://img24.imageshack.us/img24/3738/cpuztc.jpg

    moje sestava:

    Intel Core2 Duo E8400 + (chladič Arctic Cooling Freeze?r 7 Pro)
    EP35-DS3 (bios F4)
    pamět Adata 2x 2GB 800MHz http://www.alza.cz/pamet-a-data-extr...-gb-d83971.htm
    HD 4850 512
    Corsair 450W
    WD 320GB
    + mechanika a čtečka karet

    díky za jakoukoli radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #340
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Zvyš o jeden krok napětí a důkladně otestuj... Hlídej pečlivě teploty. Když se podíváš na začátek tohohle vlákna, je tam moje taktování E8400+GB EP35-DS3
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #341
    Nováček Avatar uživatele zaja6689
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Zvyš o jeden krok napětí a důkladně otestuj... Hlídej pečlivě teploty. Když se podíváš na začátek tohohle vlákna, je tam moje taktování E8400+GB EP35-DS3
    takt jsem zvedl na 3,4 GHz, + jsem vypl šetřící funkce

    napětí cpu mám v Biosu defaultně na 1.225V nevím mám mu ještš přidat?

    dělička pamětí 1:1 paměti jedou na 380MHz

    teploty v klidu do 41 st jdu zapnout Orthos a dam vedět
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #342
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Pokud procák tu frekvenci neustojí a není to teplotama, musíš zvýšit napětí. Ale: vyšší napětí = vyšší teploty => nutnost testování. Hejbáním frekvencemi procesoru neublížíš, nekontrolovaným zvyšováním VCORE můžeš CPU odpálit.

    viz http://www.svethardware.cz/forum/sho...7&postcount=36
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #343
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    podle webu intelu je VID až 1.3625v
    http://ark.intel.com/Product.aspx?id=33910
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #344
    Nováček Avatar uživatele zaja6689
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    21

    tak 2 hodiny 38 minut v Orthosu bez erroru, necham to jeste bezet

    teploty v zatezi 55-59 stupnu

    screen z cpu-z http://img62.imageshack.us/img62/6781/beznzvuwm.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #345
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 23 z 33 PrvníPrvní ... 132122232425 ... PosledníPoslední