reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Aorus představí na CES i svůj první herní monitor

4.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Aorus představí na CES i svůj první herní monitor
Poslední dílek skládačky, tak bude označen naopak první herní monitor, který si budeme moci pořídit pod značkou Gigabyte Aorus. Je zřejmé, že Gigabyte upozorňuje na to, jak rozmanité produkty už nabízí. 
Gigabyte Aorus či prostě jen Aorus je už dávno známá herní značka, která se nejdříve nesměle objevila na několika produktech, které u nás ani nebyly k dostání a až později vtrhla mezi herní desky, grafické karty, periferie, příslušenství, zdroje, paměti, skříně či chladiče. Dnes si můžeme v podstatě sestavit celý herní počítač jen z komponent značky Aorus, tedy samozřejmě až na procesor, přičemž jako poslední nám mohl chybět monitor a ten bude brzy představen na CES 2019. 
 
 
Zveřejněný obrázek nese datum 16. ledna, a to už bude dávno po letošním CES, takže můžeme odhadovat, že jde snad už o datum, kdy bude nový monitor vypuštěn na trh. 
 
 
Tento monitory byl už vyfotografován a dozvíme se také některé základní specifikace. Úhlopříčku můžeme zatím pouze odhadnout, a to dle fotografie na 27", ale ta může klamat, takže uvidíme. Ví se zatím jen o tom, že půjde o displej typu IPS s obnovovací frekvencí až 144 Hz (FreeSync) a 10bitovým zpracováním barev. Pravděpodobně tu bude i podpora HDR, ale zcela jistě pak RGB podsvícení, flexibilní stojan i s pivotem a pak nabídka herních funkcí jako Aim Stabilizer, Black Equalizer a Super Resolution.
Lze očekávat, že tím to pouze začíná, však vedle modelu s FreeSync bude Gigabyte jistě chtít oslovit i hráče s GeForce a především se zapojit do lukrativního a rostoucího trhu s herními monitory. I když na druhou stranu i na něm už začíná být poněkud těsno. 
 


reklama