reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel ukázal své NUC 12 Extreme s desktopovým Core i9

7.1.2022, Jan Vítek, aktualita
Intel ukázal své NUC 12 Extreme s desktopovým Core i9
Nedávno se na web dostala fotografie údajného nového NUC 12 Extreme, na které nás zaujal paticový procesor Alder Lake-S. Nyní už jej představil sám Intel, přičemž jde o systém vyvíjený pod označením Dragon Canyon. 
NUC 12 Extreme zvaný Dragon Canyon bude svým provedením navazovat na Beast Canyon známý jako NUC 11 Extreme, čili jde v podstatě o počítač na kartě s rozhraním PCIe, které poslouží k tomu, aby se mohl prostřednictvím malé desky spojit s grafickou kartou. Fotografie bohužel není moc kvalitní, ale to podstatné se z ní zjistit dá.  
 
- klikněte pro zvětšení - 
 
Máme tu tak malou nástěnku s rozloženým NUC 12 Extreme, která ukazuje základ v podobě karty s prostou paticí, do níž budou patřit 65W modely Core i9 či Core i7 z generace Alder Lake-S. Chlazení má počítač pochopitelně vlastní a jde o malou výparníkovou komoru napojenou na radiální ventilátor. Pochopitelně jen těžko ale můžeme očekávat, že tento systém bude v zátěži tichý. 
 
Do výbavy dále patří sloty SO-DIMM pro až 64 GB DDR4-2300 a nainstalovat můžeme také až tři M.2 SSD pro PCIe 4.0, přičemž sama karta už nese modul s Intel Wi-Fi 6E (nejspíše tu bude i Bluetooth), dále tu je rozhraní Thunderbolt 4, 10GbE LAN, USB 3.2 Gen 2 a také HDMI, neboť namísto samostatné grafiky lze pochopitelně využít integrované GPU. 
 
Fotografie ukazuje také malou desku s rozhraními pro přední panel skříně, dále kryt karty, propojovací desku, chlazení a rovněž kovovou patici. Dozvídáme se také, že nové NUC 12 Extreme bude k dispozici od tohoto kvartálu. A ačkoliv Intel na své nedávné prezentaci ukázal toto NUC jako jeden z produktů, který přijde na trh s grafikami Xe Arc Alchemist, nyní nepotvrdil, že by to mělo být už během tohoto kvartálu, čili nejdříve mohou nastoupit na trh prostě takové verze, které budou samostatnou grafiku postrádat, respektive může jít samozřejmě i o samotné karty a ne o hotovou sestavu se skříní a zdrojem.  
 
Intel přitom stále ještě nekomentoval, co má znamenat to, že z jeho webu zmizela zmínka o vypuštění karet Alchemist během prvního kvartálu


reklama