reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jedi: Fallen Order bude představen zítra, postaven bude na Unreal Engine 4

12.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Jedi: Fallen Order bude představen zítra, postaven bude na Unreal Engine 4
Fanoušci Star Wars si už mohou procvičovat slinné žlázy, protože zítra bude představena hra, která bude možná představovat z dané franšízy to nejlepší, co se v tomto desetiletí objeví. Dobrá zpráva přitom je, že nebude založena na enginu Frostbite. Proč?
Jedi: Fallen Order vyvíjí pro Electronic Arts studio Respawn Entertainment, které s daným vydavatelem spolupracovalo od dob titulu Titanfall 1. Ten, stejně jako Titanfall 2 a moderní Apex Legends využívá modifikovanou verzi enginu Source od Valve, ovšem EA mají vlastní engine Frostbite a mnozí fanoušci se obávali, že nová hra z univerza Star Wars bude založena právě na něm. Asi se nedozvíme, zda EA tento svůj engine pro Jedi: Fallen Order prosazovali a Respawn si dokázali dupnout, nebo jak k tomu přišlo, ale fakt je, že se zde využije Unreal Engine 4. Proč se to ale vůbec řeší? 
 
 
Enginu Frostbite jsme se věnovali zrovna minulý týden a šlo o něj a studio Bioware. To na něm jako další součást EA založilo i svůj nový Anthem a už více vývojářů jej označilo za zdroj neustálých problémů, který značně znesnadňuje vývoj samotné hry. EA má mít k dispozici elitní vývojáře, kteří se ve Frostbite dokáží pohybovat a rovněž pak firemní helpdesk, ovšem tyto dva důležité zdroje jsou prý vyhrazeny spíše vývoji těch titulů, které snáší ta největší zlatá vejce: FIFA a Madden. 
 
Máme tak první důvod k radosti, však singleplayerový titul ze světa Star Wars bude v moderní době zcela ojedinělý, takže i fakt, že nebude postaven na Frostbitu je přijímán s nadšením. To si ale přece jen necháme na zítřejší den, kdy bude Jedi: Fallen Order představen. 
 
O samotné hře zatím víme jen málo. Už dle názvu je zřejmé, že budeme hrát za člena řádu Jedi, který přežil Rozkaz 66. Měl by to být mladý Padawan, který tak dostane prostor se rozvíjet, a to i pod taktovkou Chrise Avellona, který pracoval také na Knights of the Old Republic II. Avellon tedy není hlavním autorem scénáře, ale pomáhal s ním. Mohlo by se tak zdát, že půjde o RPG, ovšem na to si příznivci žánru mohou nechat zajít chuť. Bude to akční hra a prý bude mít blízko k titulu The Force Unleashed. Tak uvidíme, RPG prvky to nevylučuje, ale za sebe doufám, že to nebude jen řežba ve stylu Middle-earth: Shadow of Mordor a podobných.
 
Přesvědčit se sami můžete na serveru Twitch, a to zítra v půl deváté večer našeho času.  


reklama