reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kanye West (Ye) dostal i pod Muskem ban na Twitteru, nyní kvůli Hitlerovi

5.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Kanye West (Ye) dostal i pod Muskem ban na Twitteru, nyní kvůli Hitlerovi
Elon Musk nechal na Twitteru odblokovat bany mnoha známých osobností, jako je např. bývalý americký prezident Donald Trump nebo rapper Kanye West (Ye). Tomu to ale moc dlouho nevydrželo. Stačilo pár chvilek a ban dostal i pod vedením Elona Muska.
Nedávno Elon Musk koupil sociální síť Twitter s tím, že to má být platformou pro každého a uživatelé tu mají mít svobodu slova. Současně se však nechal slyšet, že tato svoboda nebude absolutní a stále tu mají být nějaká pravidla o tom, co lze a co nelze zveřejňovat. K tomuto účelu měla být zřízena speciální schvalovací rada. A jak je vidět, po odblokování mnoha banů známých osobností už dochází k prvním novým banům. O jeden takový případ se nám postaral známý rapper Kanye West, který je dnes znám pod jménem Ye. Tomu byla před několika lety diagnostikována bipolární porucha.
 
Kanye West
Ye (Kanye West), autor: NRK P3, CC BY-NC-SA 2.0, přes Flickr (přidáno logo Twitteru)
 
Už v minulosti dostal ban na Twitteru za antisemitské výroky a i v posledních dnech pokračoval případy nenávistných výroků propagujících nacismus nebo Adolfa Hitlera. Ve čtvrtek se totiž Ye objevil v show Infowars kontroverzního krajně pravicového Alexe Jonese, kde otevřeně vyzdvihoval kvality Adolfa Hitlera, což zakončil tím, že ho má rád. Popíral také Holokaust a později na Twitteru publikoval snímek svastiky spolu s Davidovou hvězdou. V pátek pak dostal ban kvůli propagaci násilí a porušení pravidel sociální sítě.
 
Ye měl koupit sociální sít Parler, která má nabízet skutečnou svobodu slova, nicméně z obchodu sešlo a Ye tuto síť nakonec kupovat nebude. Vyplynulo tak po vzájemné dohodě. Mimo jiné se také zjistilo, že skutečných uživatelů sítě je mnohem méně, než se zprvu zdálo, a dosahuje jen 50 tisíc denně aktivních uživatelů. Od rappera se postupně odvrací i značky, které pomáhal propagovat. Z poslední doby je to např. Adidas, v minulosti to pak byl Gap, Balenciaga nebo CAA.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama