reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

11.8.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Zaměří se Toshiba se podnikovou klientelu? - Sagem myX-8, další MS Smartphone na cestě? - Commander's Digital Assistant PDA - Multimediální přehrávač NeoSoltek Cliod s OLED displejem
e800 Toshiba Pocket PCZaměří se Toshiba se podnikovou klientelu?

O tom, že se společnost Toshiba chystá opustit trh s PDA jsme již před nějakým časem psali a dokonce ani informace o téměř jistě chystané Toshibě e830 nestačily přesvědčit všechny. Nyní se vynořila informace, že Toshiba sice na trhu PDA zůstane, zaměří se ale pouze na zákazníky z firemní sféry.

Sagem myX-8 - Další MS Smartphone na cestě?

Jako vždy sice nic oficiálního, dle prvních náznaků to ale vypadá, že společnost Sagem pracuje na dalším chytrém telefonu vybaveném operačním systémem Microsoftu. Sagem myX-8 má mít displej zobrazující 262 144 barev, 1,3 Mpix digitál, Bluetooth a slot na miniSD média.


Sagem myX-8




cdaCommander's Digital Assistant PDA

Americká armáda zapojila do procesu získávání informací z nepřátelského území v reálném čase i celou řadu PDA. Jedním z nich je i CDA neboli Commander's Digital Assistant běžící na Linuxu (obrázek vpravo je testovací PPC verze). Věc samozřejmě funguje tak, že voják vybavený CDA s GPS a dalším modulem pro bezdrátovou komunikaci s velením zapíše informaci a tu následně i s udáním místa pozorování odešle do hlavního stanu.

cliod
Multimediální přehrávač NeoSoltek Cliod s OLED displejem

Na veřejnosti se konečně objevila fotografie fungujícího prototypu přístroje NeoSoltek TNA-1002, osobního přenosného přehrávače multimédií. Přístroj podporuje obvyklou sadu formátů (MPEG 4, DivX, JPG, MP3 a WMA) a dokonce obsahuje i vestavěný TV tuner. Bod plus za OLED displej přístroj nedostane, protože dotyčný je poněkud menší velikosti a aby toho nebylo dost, má pouze 2,5 GB HDD, což je pro přehrávač pracující s videem něco jako 64 MB pro MP3man - zkrátka nic moc.
reklama