reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PlayerUnknown's Battlegrounds už najednou hrálo přes 3 miliony lidí

2.1.2018, Jan Vítek, aktualita
PlayerUnknown's Battlegrounds už najednou hrálo přes 3 miliony lidí
PlayerUnknown's Battlegrounds, neboli PUBG, je jeden z herních fenoménů současnosti. Ještě na podzim vyvolal senzaci, když překonal Dota 2 v počtu najednou hrajících lidí. Tento rekord však už od té doby více než zdvojnásobil a míří stále výše.
PlayerUnknown's Battlegrounds přišel v pravý čas a nabídl to, co lidé chtěli, čili zábavu a snahu překonávat sám sebe v žebříčku posledních přeživších na mapě, která nás ve stylu filmu Battle Royale nutí pohybovat se na stále menším prostoru. Hráče takový systém evidentně baví a z PUBG to učinilo jednu z nejúspěšnějších her minulého roku. Navíc to vypadá, že její obliba se ještě nechystá snižovat. 
 
 
PUBG přitom ještě donedávna byl titul v předběžném přístupu na Steamu, který pak dostal svou velice kritizovanou ranou verzi pro Xbox One. V září přitom stanovil rekord, když překonal 1,3 milionu najednou hrajících hráčů titulu Dota 2 a je zřejmé, že jeho aktuální cifra 3 miliony je naprosto neohrožena. 
 
 
Tvůrcům PUBG se ale nedá upřít, že na své hře pilně pracují a přinášejí další a daší opravy a vylepšení. Však ještě aby ne, když je to jejich jediný stěžejní titul, díky němuž bychom mohli (nyní již) PUBG Corporation označit za "one hit wonder", pokud můžeme použít termín z hudebního světa. Samozřejmě ale zatím nelze tvrdit, že autoři PUBG skutečně dokáží vyprodukovat pouze tento jeden jediný pořádný hit. Na to bude třeba počkat.  
 
Před několika týdny tak spatřila světlo světa první ostrá verze pro PC, čili 1.0, která přinesla třeba novou mapu Miramar nebo žádanou kill cam, aby hráč po smrti své postavy viděl, kdo a odkud ji odpráskl. Hra už také umožňuje lépe hledat podvodníky, kteří jsou pak nahlašováni, přičemž podvádění v PUBG je jeden z největších problémů této hry. Nejvíce cheaterů pochází z Číny, ale to jen proto, že právě tam je PUBG nesmírně populární, však pouze 21 % hráčů mluví anglicky. Čínský Tencent se tak už zavázal k tomu, že PUBG podvodníků zbaví. 
 


reklama