reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PUBG přejde na Unreal Engine 5 a přibudou zničitelná prostředí

13.3.2024, Karel Polívka, aktualita
PUBG přejde na Unreal Engine 5 a přibudou zničitelná prostředí
PUBG: Battlegrounds je hra, která v roce 2017 odstartovala mánii jménem Battle Royale. A jelikož se stále hraje, vývojáři se ji snaží dále vylepšovat. Teď oznámili plány na letošní rok, v rámci čehož by mělo dojít i k upgradu enginu na Unreal Engine 5.
PUBG: Battlegrounds (s původním názvem PlayerUnknown's Battlegrounds) je hra, které se nedá upřít, že v roce 2017 po svém uvedení odstartovala vlnu jménem Battle Royale. Díky jejímu velkému úspěchu se zanedlouho začaly objevovat další tituly tohoto žánru, mezi nimiž byl i Fortnite, který převzal pomyslnou korunu nejvíce populární Battle Royale hry. Během nadcházejících let se objevila celá řada dalších titulů tohoto žánru, nicméně mnohé z nich brzy skončily (viz třeba Hyper Scape od Ubisoftu). Z těch úspěšných můžeme zmínit ještě Apex Legends od Respawn Entertainment (patří EA) nebo Battle Royale v sérii Call of Duty coby Blackout a Warzone (patří Activisionu).
 
Jihokorejský vydavatel Krafton, kterému patří vývojářský tým PUBG Studios, teď zveřejnil plány pro tento rok. A nejsou zrovna malé. Kromě obvyklých novinek z hlediska nového obsahu totiž oznámili i záměr přejít z Unreal Engine 4 na Unreal Engine 5 (viz náš článek o nejnovější verzi 5.3), přidat zničitelná prostředí (první nové úpravy tohoto typu by měly přijít už v dubnu a v dalších updatech by se měly tyto možnosti více rozšiřovat) a také podporu pro obsah vytvářený uživateli (UGC, User Generated Content). Zde se můžete podívat na celou prezentaci:
 
 

 
Taehyun Kim / Krafton:
"With this upgrade, the dev team aims to achieve the highest quality of visual upgrades for everything from characters and vehicles to weapons, and the game worlds.
I've touched on changes that players can feel directly but we are not just upgrading the engine. In the process, various elements are being modified or mantained.
It's difficult to elaborate on all here, but one thing for sure is that we will preserve PUBG's iconic identity and core gameplay and do our best to make it a long-lasting game for many years to come."
 
Taehyun Kim / Krafton | CZ překlad:
"S tímto vylepšením se vývojářský tým snaží dosáhnout nejvyšší kvality vizuálních vylepšení pro všechno od postav a vozidel až po zbraně a prostředí herních světů.
Zmínil jsem změny, které mohou hráči přímo poznat, ale neprovedeme pouze upgrade enginu. V rámci toho dojde k úpravám mnoha různých částí.
Bylo by komplikované teď všechno okomentovat, ale jedna věc je jistá, že zachováme ikonickou identitu PUBG a základní hratelnost a uděláme vše, co je v našich silách, abychom z PUBG udělali dlouhotrvající hru pro mnoho příštích let."
 

 
Konkrétní termín, kdy bychom se měli upgradu na UE5 dočkat, nebyl zveřejněný, ale vše bylo oznámeno v rámci roadmapy pro rok 2024 (včetně dalších novinek). Je třeba brát v potaz, že u všeho může ještě před uvedením dojít ke změně, jelikož se vždy mohou objevit nečekané komplikace, tím spíše u tak komplexní změny jakou je upgrade enginu. Tak uvidíme, co všechno a v jaké podobě se letos podaří uskutečnit.
 
Hra původně vyšla už v roce 2017, ale až od ledna 2022 je k dispozici zdarma coby free-to-play, takže pokud Vás dosud minula, můžete si ji teď vyzkoušet, viz profil hry na Steamu.
 
Psali jsme dříve o PUBG:
 
Zdroj: PUBG
Kdy naposledy jste hráli PUBG: Battlegrounds?
V anketě šlo hlasovat od 13.3.2024 do 13.4.2024. Počet hlasujících: 19
202416 %
20230 %
20225 %
Před rokem 202221 %
PUBG jsem nikdy nehrál58 %
reklama