reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.6.2012, Pavel Kovač, recenze
V záplavě e-IPS monitorů aby se čert vyznal. Existuje spousta prodejních hitů, avšak jsou zde i monitory, co dokáží překvapit i přes nižší popularitu. Právě takový je Asus VS239H, který ihned po zapnutí předvádí opravdu pěkné kousky.
i_dudu | 5.3.201320:45
Dobrý den, narazil jsem na typ Asus VS239HR. Jaký je oproti tomuto recenzovanému rozdíl? Nevíte někdo? dá se tato recebze vztáhnout i na ten 239HR? Dík moc.
Odpovědět0  0
pidalin (1493) | 18.6.201221:50
Proč se to sakra zase celý leskne?
Odpovědět0  0
CommonUser | 18.6.201217:47
Pekna recenzia. Vdaka za PWM info.
A na tomto poli su aj lepsi ­(min napr. LG D2342P 263Hz alebo Acer S243HLAbmii 530Hz ­)

Mne vadi ­- matny panel a leskly ramik, to je fakt ­"trefa­".

Trochu by som brzdil s tym TNkom. Dnes je aj tato technolgia dalej.
Nevravim, ze TN je vyhra, ale na dnesnom slusnom TNku ­(6bit­) som este nevidel ­"zijuci­" dithering, co sa o E­-IPS povedat neda. Odozva ma totizto dopad aj tuto FEATURE pri 6­-bitoch.
Proste nieco za nieco, dostanem ­"lepsie­" farby ­(pri 6bitoch stale otazne, ze ­) + pozorovacie uhly ­(hlavne vertikalne­) a vezmu mi odozvu + spotrebu.
Kto nelezi pod monitorom, tak nemusi TNko zavrhovat.
Odpovědět0  0
Stiletos | 28.6.201211:54
Zdravím pořád zvažuju jestli koupit IPS LG nebo jsem teď narazil na tento Asus a nebo vzít raději tento Tn
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Mám to spíše na hry a stojí oboje stejně a ten Tn má odezvu jenom 2ms a utěch IPS co jsem viděl jak ta černá
není černá taky nic moc a ze stran fialová atd.
Odpovědět0  0
CommonUser | 1.7.201222:08
Na hry by som volil TN. Nejaka viditelnost zboku ci presne farby su tu len podruzny faktor. 6 bitove IPS nie je technologicky skok, ktory by zabil TN. Tot moj nazor.
Odpovědět0  0
Stiletos | 2.7.201214:35
Teď jsem narazil na tento 8 bit a v obchodech ho uváděj jako herní ,tak teď opravdu nevím,duchy při hrách ůdajně
taky nemá,podle recenzí.

https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-D41E87D6E61F31CCC1257A1C001C3CBA.html
Odpovědět0  0
kaffee (3) | 18.6.20127:28
Pane Kovač. děkuji za super recenzi a už už mám kliknuto v e­-shopu.Akorát jedna otázka jak si vede tento asus v porovnání s LG 235P..ten má kalibrovaný barvy,lepší podsvícení ale zase horší odezvu..dokázal byste mi povědět, který z těchto dvou panelů je barevně věrnější ? ještě jednou děkuji a těším se na další recenze
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 18.6.20128:32
Jsem moc rád, že recenze pomohla.
LG IPS235P má nekalibrované barvy horší. Osobně bych volil cestu lepších barev bez kalibrace. S ICC profily je vždy trošku problém. Navíc u tohoto monitoru budete mít vždy barvy výrazně lepší i ve hrách, některé hry totiž mohou ICC profil zcela ignorovat. Vždy je lepší mít od začátku lepší barvy a profilem to jen dotáhnout do konce. Pokud profil vypadne, tak máte stále dostatečné barvy.
Zase LG má lepší ergonomii, ale tu lze vyřešit dodatečně, kdežto barvy nikoli.
Odpovědět0  0
kaffee (3) | 18.6.20128:57
super díky za info..to bych nečekal že dokáže nekalibrovanej asus předčít právě uvedené LG. Koukal jsem na další modely asus a žádný v podobné kategorii pivot nenabízí..tak snad leda ke zdi ho připevnit na ­"externí­" pivot, pže ergonomie se vždycky hodí :­) ještě jednou díky a já du prodat starý panel :­) ...
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 18.6.20129:00
Osobně jsem byl také hodně překvapen. Navíc jsem se utvrdil v tom, že má smysl testovat i levné a na pohled méně zajímavé monitory. Mohou překvapit.
Odpovědět0  0
pidalin (1493) | 18.6.201221:52
LG je low end, něco jako hyundai v autech. Asus sice taky neni kdoví co ale věřim mu víc než ňákýmu LG. I když je otázka jestli v tom asusu neni panel od LG. :­-D
Odpovědět0  0
nomad16 | 19.6.201212:06
tak si to přečti jeste jednou. na začatku psal že v tom je panel od LG :­-)
Odpovědět0  0
kurtd.. | 20.6.201220:46
To potom tyto monitory jsou také jedné části low end?
https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-803E586D88BD2802C12579ED00319625.html
https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-2CC75558D09A13DBC1257A010041FCDC.html

Jaký je to potom ­"hybrid­", když je to spojení s low endovou obrazovkou a high endovou elektronikou?
"střední end­" nebo se to vyruší a není to nic?
Odpovědět0  0
pidalin (1493) | 20.6.201222:16
No ona ta elektronika je stejně důležitá jako samotnej panel. Navíc NECu asi LG neprodává panely za 1500 Kč. :­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.