reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

S.T.A.L.K.E.R. 2: nový příběhový trailer, kde se ukazuje Strider

1.12.2023, Karel Polívka, aktualita
S.T.A.L.K.E.R. 2: nový příběhový trailer, kde se ukazuje Strider
V rámci PC Gaming Show byl před několika hodinami zveřejněný nový příběhový trailer na S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl od ukrajinských vývojářů GSC Game World. Kromě mnoha zajímavých záběrů upoutal i tím, že se ukázal Strider, postava z Call of Pripyat.
Nejprve začneme tím hlavním, novým příběhovým trailerem na velmi očekávanou FPS střílečku S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, v kterém se ukazuje Strider, jehož si fanoušci tohoto herního světa mohou pamatovat ze hry S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat z roku 2010:
 
 
Dále stojí za pozornost vzkaz, který trailer doprovázel, kde Yevhen Grygorovych, CEO vývojářského studia GSC Game World, nejdříve poděkoval všem fanouškům původní hry, že u ní dlouhé roky vytrvali a dodávali jim motivaci ve tvorbě druhého dílu. Dále komentuje fakt, že S.T.A.L.K.E.R. 2 byl teď na PC Gaming Show oceněný coby nejvíce očekávaná hra pro PC. A také co všechno museli za ty roky překonat. Na závěr dodává, že s tím, jak válka na Ukrajině pokračuje, kdy se i někteří jejich kolegové zapojili do obrany země, se ze hry stal národní projekt, který vnímají jako demonstraci "nezlomitelného ducha Ukrajiny":
  
 

 
Yevhen Grygorovych | ENG:
"S.T.A.L.K.E.R. 2 stands as the biggest and most complex game in our lives. It was ambitious from the beginning, but evolved into an ultimate challenge. It holds extreme significance and a deeply personal connection for us, crafted amidst the most stressful conditions imaginable, including the pandemic, war, relocation, cyber attacks, life threats and more. Additionally, it's about the legacy. S.T.A.L.K.E.R. began as a PC franchise and has always been loyal to the PC community. Receiving this award at the PC Gaming Show feels like a confirmation that we will remain true to our vision and truths."
 
Yevhen Grygorovych | CZ překlad:
"S.T.A.L.K.E.R. 2 je největší a nejvíce komplexní hra v našich životech. Od začátku to byl ambiciózní projekt, ale stala se z toho ultimátní výzva. Má pro nás mimořádný význam a hluboce osobní spojení, vytvořené v nejvíce stresových podmínkách, jaké si lze představit, včetně pandemie, války, přemístění, kybernetických útoků, výhružek smrtí a dalšího. Je to otázka dědictví. S.T.A.L.K.E.R. začínal jako franšíza pro PC a vždy byl loajální k PC komunitě. Získání tohoto ocenění na PC Gaming Show je pro nás potvrzením toho, že zůstaneme věrni své vizi a přesvědčením."
 

 
Hra je vyvíjena v Unreal Enginu 5 a více si o ní můžete přečíst v našich dřívějších článcích:

K vydání by mělo dojít v 1. kvartálu 2024. Pro PC si lze předobjednat základní verzi na Steamu za 59,99 EUR a na GOGu za 64,04 USD. K dispozici bude i v EGS a v den vydání bude obsažena v Game Passu od Microsoftu.
 
Které tituly jste hráli?
V anketě šlo hlasovat od 1.12.2023 do 1.1.2024. Počet hlasujících: 26
Všechny 3: Shadow of Chernobyl + Clear Sky + Call of Pripyat50 %
Pouze Shadow of Chernobyl + Clear Sky0 %
Pouze Shadow of Chernobyl + Call of Pripyat0 %
Pouze Clear Sky + Call of Pripyat0 %
Pouze Shadow of Chernobyl (2007)19 %
Pouze Clear Sky (2008)0 %
Pouze Call of Pripyat (2009)0 %
Nehrál jsem žádný z nich31 %
reklama