reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam Direct zatím nefunguje, v tomto roce má přijít rekordní počet her

12.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Steam Direct zatím nefunguje, v tomto roce má přijít rekordní počet her
Společnost Valve se před časem rozhodla, že už je opravdu třeba něco dělat s rostoucím počtem herních titulů, které se objevují na Steamu a rozmělňují jeho nabídku. Přišla tak s náhradou programu Steam Greenlight. 
Už letos v únoru bylo rozhodnuto, že program Greenlight bude zrušen a namísto něj bude zaveden Direct. Greenlight přitom přišel na svět v roce 2012 a ve Valve doufali, že tento systém bude dobře fungovat prostě na základě hodnocení uživatelů. Ukázalo se však, že toto hodnocení bylo snadno ovlivnitelné samotnými vývojáři, kteří si pro sebe vydávali klíče, a sami si tak do nebe vychvalovali vlastní tituly.  
Už vůbec pak Greenlight neřešil problém s narůstajícím počtem her, mezi nimiž se objevuje stále více podvodných titulů či falešných her, které se snaží vydělávat buď na systému sběratelských karet nebo prostě na tom, že si je někdo koupí, ačkoliv jde často o naprosté nesmysly, které někdo vytvořil za odpoledne, a to v řadě případů snad i "pod parou".
 
dobře známý graf ukazující nárůst nových titulů na Steamu
 
Bylo tak rozhodnuto a v červnu byl Greenlight nahrazen programem Direct, který zahrnuje i 100dolarový vratný poplatek za zveřejnění hry k nabídce (uvažovalo se až o 5000 USD), který putuje autorům zpět, pokud za svou hru utrží alespoň 1000 USD. Na druhou stranu odpadl proces schvalování her určených k nabídce na Steamu a Valve ještě slíbil vylepšení algoritmů obchodu, které zákazníkům předkládají nabídku doporučených her. 
 
 
Nové informace ukazující akutální stav nových her však říkají, že od zavedení programu Direct se do nabídky Steamu dostalo 1300 nových her, přičemž výše uvedený graf ukazuje aktuální stav, takže počet nových titulů se přirozeně ještě navýší, neboť do konce tohoto roku zbývají necelé čtyři měsíce. 
 
Steam je tak na cestě k tomu, aby překonal loňský rekord a dostal se k nějakým 5000 nových titulů, přičemž od zavedení Directu se na něm objevilo na 1300 nových her, což čítá i neherní software, ale už ne filmy či DLC. 
 
Zatím to tedy vypadá, že Direct nefunguje a my se budeme i nedále topit v nabídce nových her, mezi nimiž se nikdo nemá šanci vyznat, pokud mu nejde pouze o AAA tituly nebo prostě o to, co dobře zná.
 
Zdroj: KitGuru, Daniel Ahmad @ Twitter
reklama