reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ubisoft uvolnil dvě edukativní verze Assassin's Creed zdarma

14.5.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Ubisoft uvolnil dvě edukativní verze Assassin's Creed zdarma
Až do 21. 5. si mohou obdivovatelé starověkého Egypta a Řecka stáhnout dva módy Discovery Tour, které byly vytvořeny na základech Assassin’s Creed Origins a Odyssey. Prohlédnout si v nich můžete herní svět a dozvědět se o něco kultuře či historii.
Ubisoft v dubnu zahájil kampaň Play Your Part, Play at Home, kterou se snaží zkrátit čas všem, kteří kvůli pandemii onemocnění COVID-19 musí zůstávat doma. Nejatraktivnější kampaně jsou hry zdarma, které společnost čas od času rozdává. Začala skákačkou Rayman Legends a později došlo třeba také na akční adventuru Assassin's Creed II. A milovníky druhé jmenované franšízy potěší Ubisoft ještě jednou. Až do 21. května bude možné zdarma získat samostatné módy Discovery Tour: Ancient Greece a Discovery Tour: Ancient Egypt (tj. k jejich spuštění není potřebná základní hra). Jedná se o speciální verze Assassin’s Creed Odyssey a Assassin’s Creed Origins, které byly vytvořeny pro edukativní účely.
 
 
Kromě školou povinných, kteří mohou hry využít ke samostudiu, si Discovery Tour užije každý, koho alespoň trochu fascinuje starověká kultura. V těchto verzích totiž budete mít čas si prohlédnout fascinující herní svět bez soubojů a jiných rušivých elementů. Během toulek po starověkém Egyptě za dynastie Ptolemaiovců v Discovery Tour: Ancient Egypt se dozvíte o tehdejším životě i zvycích, nebo se vydáte na jednu ze 75 historických prohlídek vytvořených ve spolupráci s egyptology a historiky. Discovery Tour: Ancient Greece vás vezme na obdobnou prohlídku starověkého Řecka a atraktivní formou představí denní život, architekturu, filozofii, válečnictví nebo mytologii. Na konci každé ze tří desítek prohlídek si navíc můžete otestovat znalosti v interaktivním kvízu.
 
Pokud vlastníte standardní verzi Assassin’s Creed Odyssey, je již Discovery Tour: Ancient Greece součástí hry od aktualizace ze září 2019. Stejně tak v případě hry Assassin’s Creed Origins a add-onu Discovery Tour: Ancient Egypt, který vyšel v únoru 2018. Výukovou verzi hry najdete přímo v hlavním menu. Pakliže ovšem nemáte ani jednu z uvedených her, můžete si samostatné Discovery Tour stáhnout zdarma z virtuálního obchodu Uplay. Každý z nich stojí běžně 20 eur, takže celkem ušetříte 40 eur, v přepočtu 1 100 Kč. Odkazy naleznete také přímo na stránkách Ubisoftu (viz zdrojový odkaz níže), kde společnost čas od času zveřejňuje i jiné hry zdarma. Obě speciální edice her jsou k dispozici pro PC, takže konzolisté tentokrát mají smůlu.
 
 


reklama