reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Wells Fargo: další banka, která zakazuje nákup kryptoměn kreditkou

12.6.2018, Milan Šurkala, aktualita
Wells Fargo: další banka, která zakazuje nákup kryptoměn kreditkou
Kryptoměny dostaly další menší ránu. Americká banka Wells Fargo v nich vidí velké riziko pro své klienty s kreditními kartami, a tak se přidala k mnoha dalším bankám, které zakázaly nákup kryptoměn pomocí takových karet.
Kreditní karty jsou dobrým sluhou, ale zlým pánem. Tím druhým mohou být zejména tehdy, když se použijí k nákupu něčeho tak náladového jako jsou kryptoměny. Špatným rozhodnutím lze přijít opravdu o hodně (navíc velmi rychle) a je zde velké riziko, že člověk pak nebude schopen splácet úvěr na kreditní kartě. Podle průzkumu je kreditní karta použita ke zhruba 18 % nákupům kryptoměn. Z těchto lidí ale více než pětina (přesněji 22 %) pak má problém s placením dluhu bance.
 
Wells Fargo banuje kryptoměny
 
Z tohoto důvodu se americká banka Wells Fargo rozhodla, že s pomocí jejích kreditních karet už nepůjde provádět nákupy kryptoměn. Přidává se tak k dalším americkým bankám jako jsou Citigroup, JPMorgan & Chase a Bank of America. Ty už vydaly takový zákaz počátkem letošního roku. Zástupci banky Wells Fargo se nicméně vyjádřili, že situaci na trhu budou dále sledovat a podle toho se rozhodnutí možná v budoucnu nějakým způsobem pozmění.
 
Ještě připomeňme, že kryptoměny byly součástí několika hackerských útoků zveřejněných v posledních dnech. Hacknutí jihokorejské burzy Coinrail způsobil pád hodnoty většiny kryptoměn minimálně o desetinu, také se ukázalo, že špatně nakonfigurovaní Ethereum klienti umožnili jiným hackerům dostat se nelegálně k 20 milionům dolarů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama