reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

October 2018 Update rozbil Windows Media Player

27.11.2018, Milan Šurkala, aktualita
October 2018 Update rozbil Windows Media Player
Microsoft si Windows 10 October 2018 Update rozhodně nedá za rámeček. Sotva dal do oběhu opravenou verzi, už se opět zjistilo, že něco nefunguje. Problém má např. Windows Media Player s některými videi.
Na začátku října představila společnost Microsoft aktualizaci Windows 10 s názvem October 2018 Update. Dnes by byla asi ráda, kdyby tak neudělala. Během těch pár týdnů se našlo hned několik chyb, které byly posléze opravovány. Update mazal data uživatelů, způsoboval modrou smrt na počítačích HP i Dell, špatně pracoval při nahrazování souborů ze ZIP archivů, což opět mohlo vést ke ztrátě dat, není kompatibilní s Apple iCloud, který pak nemůže správně synchronizvat data (tohle ale může být i problém Applu), na některých počítačích s integrovaným GPU Intelu pak nefunguje zvuk. Je toho docela dost a nyní se přidává problém s Windows Media Playerem.
 
Microsoft Windows 10 logo
 
Problémem poslední "opravené" verze je totiž to, že Windows Media Player přestal správně fungovat s některými videi  (WMP sice není hlavní aplikací pro video ve Windows 10, ale i tak to nepotěší). Video sice lze přehrát, ale v některých případech nefunguje časová osa. Jinak řečeno, nelze se ve videu posouvat vpřed nebo vzad. Není to nějak závažná chyba, neboť přehrávačů videa je spousta, každopádně to může být nepříjemné.
 
Druhý problém patrně není specifický pro October 2018 Update, ale podle všeho byl v systému už nějakou dobu. Příští drobná aktualizace Windows 10 by jej ale měla konečně vyřešit (oprava by se měla objevit ještě tento měsíc). Jde o to, že u některých typů souborů nelze změnit jejich asociaci k aplikaci typu Win32. Neznamená to, že by asociace nešly obecně nastavit, ale jsou zde jisté kombinace přípon a aplikací, které spolu nefungují, ačkoli by měly.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama